سومین آلبوم نَبیل یوسُف شَریداوی با نام “شُدَستیم” منتشر میشود
“نَبیل یوسُف شَریداوی” پس از انتشار دو آلبوم با نامهای “مِیِ صوفی اَفکن کجا میفروشند” و “نقطهی دف”، سومین آلبوم موسیقی خود را با عنوان “شُدَستیم” بهزودی به گوش علاقهمندان به هنر موسیقی میرساند
“شُدَستیم” شامل دوازده قطعه آواز و تصنیف است و یک آلبوم کلاسیک و پژوهشی در حوزه ریتم قلمداد میشود. آنچه در این آلبوم خواهید شنید برگرفته از ریتمهای مناطق مختلف ایران و قومیّتهای گوناگون بوده که توسط نَبیل یوسُف شَریداوی طرّاحی و از نو با زبان وی روایت شدهاند. گفتنی است “علی قدیری” خواننده این آلبوم می باشد و “توحید وحید” عهده دار ضبط، میکس، مسترینگ و صداگذاری الکترونیک بوده، که هر دو در هیأت مؤلف، ذوق و سلیقه و قریحهی خود را در تولید و به سرانجام رساندن آلبوم، به کار بردهاند.
یکی از قطعات این آلبوم برگرفته از موسیقی جمعیت یارسان در کرمانشاه میباشد. اثر دیگری نیز که در متر پنج هشت طرّاحی و نواخته شده، از نظر گردش ملودی و جملهبندی از موسیقی جنوب کرمان وام گرفته شده است. دو تصنیف دیگر این آلبوم عینا از صوفیان مالزیایی و عراقی برداشته و روی آن اشعار فارسی گذاشته شده است. در این آلبوم همچنین از ریتمهای کوردی و ریتمهای جنوبی استفاده شده که از سازهای گوناگونی نظیر نقاره قشقایی، سازهای کوبهای شمالی و دهلهای مختلف، مانند دهل بختیاری، لری، کردی و دهل خراسان و نیز سازهای کوبهای جنوب نظیر کاسور، ضرب و تمپو، طار و دمّام برگرفته شده است. اشعار قطعات که مضامینی از قبیل خمریّهها، عشق، صوفیگری و درویشمسلکی دارند از مولانا، حافظ، سعدی،عراقی و … انتخاب شدهاند.
نَبیل یوسُف شَریداوی در این آلبوم کوشیده است تا ریتمها و جملات سادهی ساز دف را که استاد بیژن کامکار در پیشبرد بنیادین آنها نقش اساسی داشته، از منظر خود بسط و گسترش بدهد و ادامهرو راهی باشد که استاد بیژن کامکار روشنگر آن بوده است.
گفتنی است سام شرفزاده مدیر رسانهای این آلبوم است که بهزودی به همت موسسه فرهنگی و هنری شهنای منتشر میشود.